Triangle Black

ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ НА CITYVIEWS

Последен пат ревидирана: 27 август 2021 година

ВОВЕД

Групацијата на компании Cityviews, која ги вклучува сите ентитети специфицирани под делот „Групата“, вклучувајќи ги нивните филијали (колективно, „Cityviews"), нуди онлајн услуги за коцкање, како што се Spin Palace, Ruby Fortune, Mummys Gold, Cabaret Club, Jackpot City, Riverbelle, Lucky Nugget, Spin Casino, Gaming Club и Spinsports, преку двете, вебстраниците мобилните апликации и други онлајн особености (колективно, „Услуги”).

Cityviews group е длабоко посветена на заштита на очекувањата за приватноста на своите корисници („корисник (ци)”, „вие” или „your”). Согласно на тоа, ние ја поставивме оваа Политика за приватност, која ги опишува нашите практики за заштита на податоците, вклучително и начинот на собирање, користење, откривање и заштита на вашите лични информации, како и вашите права во однос на вашите лични податоци.

Во оваа Политика за приватност, можете да дознаете за:

 • ГРУПАЦИЈАТА
 • КОИ ИНФОРМАЦИИ ГИ СОБИРАМЕ?
 • МАЛОЛЕТНИЦИ
 • КАКО ГИ КОРИСТИМЕ СОБРАНИТЕ ИНФОРМАЦИИ?
 • МАРКЕТИНГ
 • СО КОГО ГИ СПОДЕЛУВАМЕ ИНФОРМАЦИИТЕ?
 • МЕЃУНАРОДЕН ПРЕНОС НА ИНФОРМАЦИИ
 • ТЕХНОЛОГИИ ЗА СЛЕДЕЊЕ НА ТРЕТИ ЛИЦА
 • УСЛУГИ НА ТРЕТИ ЛИЦА
 • ЧУВАЊЕ НА ЛИЧНИ ИНФОРМАЦИИ
 • ВАШИТЕ ПРАВА
 • КАКО ГИ ЧУВАМЕ БЕЗБЕДНИ ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ
 • ПРОМЕНИ НА ПОЛИТИКАТА ЗА ПРИВАТНОСТ
 • КАКО ДА КОНТАКТИРАТЕ СО НАС

Ве охрабруваме внимателно да ја прочитате Политиката за приватност и да ја користите за да донесувате информирани одлуки. Со посета на веб-страниците на Cityviews group, мобилните апликации или другите онлајн платформи, или преку создавање на сметка преку нашите услуги, вие се согласувате со Политиката за приватност.

Ако имате прашања (или коментари) во врска со вашите информации, или за ова Политика на приватност, добредојдени сте да му пишете на нашиот Службеник за заштита на податоците на:
ФОРМУЛАР

ГРУПАЦИЈАТА

Cityviews group ги вклучува следните компании:

 • Во случај на канадски играчи, Baytree Limited е овластена и лиценцирана од Kahnawake Gaming Commission, број на лиценца: 00873;
 • Во случај на играчи од други места во светот, Bayton Ltd (C41970), регистрирана компанија во Малта со регистрирана адреса во Villa Seminia, 8, Sir Temi Zammit Avenue, Ta Xbiex XBX 1011, кои се сопственици и оператори на интернет страницата на казиното и просторијата за покер и компаниите на нејзината група.

КОИ ИНФОРМАЦИИ ГИ СОБИРАМЕ?

Ние собираме два типа на информации од нашите корисници:

 • Лични информации

  Првиот тип на информации се информации кои идентификуваат или може со право да идентификуваат одредено лице со разумен напор („лични податоци“). Личните информации што се собираат може да се состојат од следново:

  • Детали за регистрација: Кога ќе отворите сметка и ќе се регистрирате за да ги користите услугите, од вас ќе биде побарано да ни дадете одредени детали за вас, како што се: име и презиме, адреса за е-пошта, пол, дата на раѓање, физичка адреса, број на лична карта, телефонски број, занимање итн.
  • Личен документ издаден од надлежните органи: Во одредени случаи, од вас ќе се побара да доставите копија од лична карта издадена од надлежните органи, за процесот на верификација на идентитетот. Oвие информации се потребни за одредени функции на нашите услуги.
  • Информации за плаќање: За да можете да уживате во сите функции на услугите (на пр. да ставате облози, да вршите купувања, да играте на турнири итн.), од вас ќе се соберат информации за плаќање, како што се бројот на вашата кредитна картичка и деталите за банкарската сметка .
  • Доброволни информации: Ние исто така собираме информации што ни ги давате доброволно. На пример, кога ќе одговорите на наши соопштенија, ваши комуникации со нас преку е-пошта или споделување дополнителни информации за себе преку вашата употреба на услугите, како на пример во функцијата за разговор и во игри.
  • Информации за уредот: Ние собираме специфични типови на детали за поврзување и информации во врска со вашиот уред, софтвер или хардвер кои може да ве идентификуваат, како што се: уникатни идентификатори на уред (на пр. UDID, IMEI, MAC адреса), отпечатоци од прелистувач, IP адреса и гео- податоци за локација.
  • Телефонски повици: Ние ги снимаме или ги следиме телефонските повици за поддршка на корисниците, обука и / или безбедносни цели.
  • Социјални мрежи: Кога ќе се регистрирате преку вашата сметка на социјална мрежа (како што е вашата сметка на Facebook), за да ги користите услугите или да ја поврзете вашата сметка на играч со таква сметка, ние ќе имаме пристап до основни информации од вашата сметка на социјалната мрежа, како што се вашето име, датум на раѓање, слика на профилот и листа на пријатели, како и информации што сте ги направиле јавно достапни на таа сметка.
  • Дополнително, при користење на услугите, можете да „поканите пријател“ за да ги користи услугите. Доколку лицето ја прифати вашата покана, од него можеме да добиеме лични податоци, како што се: име, адреса за е-пошта, телефонски број и датум на раѓање. Ние ќе ги користиме личните информации за целите поставени овде и ги откриваме тие информации само на трети страни, како што е наведено во оваа Политика за приватност.
  • Информации што ги собираме од трети страни: Ние собираме лични информации од трети даватели на услуги, како што се информации за вашата кредитна историја од кредитни агенции и други финансиски информации што се релевантни за обезбедувањето на услугите, како и информации што се собираат со цел за да се потврди вашиот идентитет и да се спречи измамничка или незаконска активност.

 • Не-лични информации

  Вториот тип на информации се не-идентификуваните и не-идентификациските информации кои се однесуваат на корисник(ци), кои можат да бидат достапни или собрани преку корисничката употреба на услугите („не-лични информации“).

  Не-личните информации што се собираат се состојат од технички информации и комбинирани информации за користењето и може да содржат, меѓу другото, оперативниот систем на корисникот, видот на прелистувачот, резолуцијата на екранот, јазикот на пребарувачот и јазикот на тастатурата, корисничкиот „постојан тек на кликнувања“ и активностите на услугите, временскиот период кога корисникот ги посетил услугите и соодветните временски печати итн.

  За да се избегне сомнеж, сите не-лични информации поврзани или сврзани со било какви лични податоци ќе се сметаат за лични информации сè додека постои такво поврзување или сврзување.

  Видови не-лични информации што ги собираме од вас или за вас:

  • Технички податоци: Со цел да ја подобриме функционалноста на услугите и да ви овозможиме подобро корисничко искуство, ние собираме технички информации што ги пренесува вашиот уред, вклучувајќи и одредени информации за софтверот и хардверот (на пример, типот на прелистувач и оперативен систем што вашиот уред го користи, претпочитан јазик, време на пристап и името на доменот на веб-страницата од која сте поврзани со услугите; итн.).
  • Информации за играта: Ние снимаме информации за играта, вклучувајќи, меѓу другото, вашите депозити, облози, бонуси, времетраење на сесијата за игра и вашите највисоки резултати. Ние исто така можеме да ги споделиме и објавиме таквите информации преку некоја од нашите платформи.
  • Информации за уредот и поврзувањето: Ако го симнете софтверот на вашиот уред, можеме да собираме информации од конкретниот уред што го користите, заради безбедност и проневера и превенција. На пример, можеме да собереме информации во врска со друг софтвер кој работи истовремено со софтверот за откривање дали користите софтвер кој е поврзан со измамнички активности (на пр. роботи, злонамерен софтвер итн.) или проверка дали врската што ја користите е преку VPN или прокси.
  • Информации за анализи: Ние собираме информации за вашето користење на услугите, како што се употреба на апликациите, датотеки за евиденција, активност на корисник (на пример, прегледувани страници, времето поминато на одредени страници, прелистувањето преку интернет, кликови, дејства итн.), временски печати, предупредувања, итн. Овие информации се собираат, меѓу другото, за отстранување на грешки и проблеми, како и за истражувачки и аналитички цели за вашата употреба на услугите.
  • Анонимни информации: Ние може да ги анонимизираме или де-идентификуваме информациите собрани од услугите или преку други средства, така што информациите сами по себе не можат лично да ве идентификуваат. Нашата употреба и обелоденување на вакви комбинирани или де-идентификувани информации не подлежи на какви било ограничувања според оваа Политика за приватност, а ние можеме да ги откриеме на други без ограничување и за било каква цел, како на пример за рекламирање или маркетинг цели.

МАЛОЛЕТНИЦИ

Услугите не се наменети или насочени кон лица на возраст под 18 години или лица под законската возраст во поглед на користењето на услугите од кој и да било правен поредок, која и да е повисока („Полнолетност“). Ако не сте законски полнолетни, не треба да ги преземете или да ги користите услугите ниту да ни давате лични информации.

Го задржуваме правото да им пристапиме и да ги провериме личните информации што ги добиваме од вас. Во случај ако откриеме дека малнолетен корисник има споделено некакви информации со нас, ние можеме да ги отфрлиме таквите информации. Ако имате било каква причина да верувате дека некој малолетник споделил некакви информации со нас, ве молиме контактирајте нè.

КАКО ГИ КОРИСТИМЕ СОБРАНИТЕ ИНФОРМАЦИИ?

Ние ги користиме вашите лични податоци за целите наведени подолу:

 • За креирање, управување и ажурирање на вашата сметка;
 • За обезбедување и управување со услугите (како на пример за обработка на облози и плаќање);
 • За да комуницираме со вас и да ве информираме за нашите најнови ажурирања за нашите услуги и специјални понуди;
 • За да ги промовираме нашите услуги (види повеќе подолу под „Маркетинг“), како и да ви понудиме реклами, вклучувајќи рекламирање според вашето однесување;
 • За да спроведуваме аналитички, статистички и истражувачки цели, со цел да се подобрат и прилагодат услугите кон вашите потреби и интереси (како што е преку составување на комбинирани извештаи за користењето на одредени функции од нашите услуги);
 • За управување со односите со клиентите и за поддршка и решавање на проблемите на услугите и за да одговориме на вашите прашања;
 • За да ни овозможите понатамошно развивање, прилагодување и подобрување на услугите врз основа на заедничките приоритети и користења;
 • За да ви обезбедиме одговорна средина за играње;
 • За да комуницираме со вас и да ги обработиме вашите барања за остварување на вашите кориснички права;
 • За да го идентификуваме и потврдиме вашиот пристап до одредени функции на услугите;
 • За да откриеме и спречиме измамничка и нелегална активност или било која друга активност што може да го загрози или негативно да влијае на интегритетот на услугите, вклучувајќи и идентификување на ризиците поврзани со вашата активност на нашите услуги;
 • За да ги истражиме повредите на нашите политики и корисничкиот договор, како и да ги спроведуваме нашите политики и корисничкиот договор;
 • За да ги испитаме и решиме споровите во врска со вашата употреба на услугите; а
 • Како што се бара со закон или регулатива (како што се регулативните барања запознај го својот клиент (KYC) и спречување на перење пари), или како што се бара од други владини органи, или за да се изврши судски налог или сличен правен процес или за да се одговори на владино барање.

МАРКЕТИНГ

Групацијата ќе ги користи вашите лични податоци, како што се вашето име, домашна адреса, адреса за е-пошта, телефонски број и др., самите или со користење на наши трети подизведувачи со цел да ви обезбедиме промотивни материјали во врска со услугите, како и производите, услуги, веб-страници и апликации кои се однесуваат на: (i) други компании во рамките на Групацијата; (ii) White Label брендови; или (iii) деловни партнери и филијали на Групацијата (колективно: „Маркетинг филијали”), за кои веруваме дека може да ве интересираат.

Ние исто така можеме да споделуваме и да откриваме лични информации со нашите маркетинг филијали со цел да ви обезбедиме различни маркетиншки понуди, за кои ние или нашите маркетинг филијали сметаат дека се релевантни за вас. Нашите маркетинг филијали може да ги користат овие лични информации за различни маркетиншки техники, како директна е-пошта, пошта, СМС и телефонски маркетинг цели.

Може да ги ажурирате вашите маркетинг параметри во секое време преку службата за корисници (каде што е достапно). Кога ќе одберете да преземете софтвер согласно нашите услуги, софтверот за известување исто така може да се преземе на вашиот уред. Ова ни овозможува да испраќаме известувања до вас за нашите услуги директно на вашиот уред, на пример за да ве информираме за нови функции, надградби, соопштенија од службата за корисници, понуди и промоции.

Со преземањето на таков софтвер, вие се согласувате да добивате известувања. Ако не сакате да ги примате овие известувања, ќе треба рачно да го деинсталирате софтверот за известување од вашиот уред (на пример со кликнување на врската „што е ова“ на известувањето што го добивате и следејќи ги „упатствата како да го отстраните“ или следејќи ги применливите инструкции за деинсталирање од „Поставки“ и „Центар за известувања“ на вашиот пристапен уред).

Во секое време може да одбиете да добивате дополнителни маркетиншки понуди од нас или од нашите деловни партнери и маркетинг филијали ако нè контактирате на [email protected]. Имајте во предвид дека дека дури и да се откажете од нашиот маркетиншки список на примачи, може да продолжиме да ви испраќаме ажурирања и известувања поврзани со услугите.

СО КОГО ГИ СПОДЕЛУВАМЕ ИНФОРМАЦИИТЕ?

Ние не ги изнајмуваме, продаваме или споделуваме вашите лични податоци со трети страни („примачи”), освен како што е опишано во оваа Политика за приватност. Личните податоци ќе бидат откриени на примачите само до степен што е потребен за одредена цел, како што е наведено во оваа Политика за приватност.

Ние ги споделуваме личните информации со некој од следните примачи:

 • White Label брендови, вклучувајќи и било кој заменски давател на услугите којшто White Label брендот може да го ангажира да работи на White Label брендовите (ако е применливо);
 • Компании во рамките на Групацијата и други поврзани компании;
 • Подизведувачи и трети даватели на услуги, како и нивните подизведувачи, кои по пример вклучуваат (но не се ограничени на) компјутерски компании во облак, маркетинг филијали, услуги за проверка на идентитетот и спречување на измами и други верификатори на податоци;
 • Агенции за кредитно известување;
 • Даватели на услуги за плаќање, обработувачи за плаќање и банки;
 • Со трети страни кои обезбедуваат услуги во врска со работењето или промоцијата на применливиот домашен бренд или White Label брендовите (ако е применливо);
 • Со трети страни кои организираат офлајн настани или турнири во име или во врска со било која компанија во рамките на Групацијата;
 • Со хотели и компании за летови (како што се во контекст на офлајн настани и промоции);
 • Ревизори, изведувачи или советници на било кој од деловните процеси на Групацијата;
 • Со трети страни кои вршат истрага, откриваат или спречуваат измамничка или незаконска активност (на пример, владини органи, полиција, банки и други истражни организации);
 • Власти за лиценцирање, владини и регулаторни тела, во согласност со важечките закони и регулативи; и
 • Потенцијални купувачи или инвеститори во некоја од компаниите во рамките на Групацијата или While Label бренд (ако е применливо), или во случај на корпоративна трансакција (пр. продажба на значителен дел од нашиот бизнис, спојување, реорганизација, стечај, консолидација или продажба на имот или трансфер на имот) во однос на некоја компанија во рамките на Групацијата (во таков случај, компанијата преземач или стекнувач ќе ги преземе правата и обврските како што е опишано во оваа Политика за приватност).

Покрај целите наведени во оваа Политика за приватност, ние ги споделуваме личните информации со тие примачи за некоја од следниве цели:

 • Зачувување на такви информации во наше име, на пример со користење на облак компјутерски услуги;
 • Обработка на такви информации за да ни помогнат со нашите деловни активности (на пример, да обработиме плаќања и ваши влогови, да го потврдиме вашиот пристап, да ги ревидираме нашите операции, да откриеме и да спречиме измамничка или незаконска активност итн.);
 • Вршење на истражување, техничка дијагностика или аналитика;
 • Соопштување на насочено рекламирање, како и промотивни и информативни материјали, во согласност со нашата маркетинг политика (види подолу, под „Маркетинг“); и
 • Секогаш кога веруваме во добра верба дека откривањето е неопходно за да ги заштитиме нашите права или законски барања, да ги спроведеме нашите политики (вклучувајќи го и нашиот кориснички договор и Политика за приватност), да ја заштитиме вашата безбедност или безбедноста на другите, како и да истражуваме или да спречиме каква било измама, од безбедносни причини или да ни помогне со било кое друго поврзано техничко прашање.

ТРАНСФЕР НА ИНФОРМАЦИИ

Бидејќи работиме глобално, може да биде неопходно да ги префрлиме вашите лични податоци во земји надвор од Европската Унија. Заштитата на податоците и другите закони на овие земји не може да бидат толку сеопфатни како оние во Европската Унија.

Ние се трудиме за да се осигуриме дека вашите лични информации се заштитени во согласност со нашата политика за приватност, преку договорни средства (на пример со користење на договорните клаузули одобрени од релевантните регулатори за пренос на податоци) или други средства (како што е гарантирањето дека правосудството налага соодветни заштитни мерки за заштита на податоците).

Ако сметате дека вашата приватност не е третирана во согласност со нашата политика, или ако некое лице се обидело да ги злоупотреби услугите или постапило на несоодветен начин, ве молиме контактирајте нè директно на [email protected].

ТЕХНОЛОГИИ ЗА СЛЕДЕЊЕ НА ТРЕТИ ЛИЦА

Кога ги посетувате или пристапувате до нашите услуги (на пример, кога ги посетувате нашите веб-страници), ние користиме (и овластуваме трети страни да користат) веб-ознаки, колачиња, пиксели, скрипти, тагови и други технологии („технологии за следење").

Технологиите за следење ни овозможуваат автоматски да собираме информации за вас и вашето онлајн однесување, како и вашиот уред (на пример, вашиот компјутер или мобилен уред), за различни цели, како на пример, со цел да ја подобриме вашата навигација на нашите услуги, да ја подобриме работата на нашите услуги и да го прилагодиме вашето искуство на нашите услуги. Исто така, ние ги користиме овие информации за да собереме статистики за користењето на нашите услуги, да извршиме анализа, да доставуваме содржина која е прилагодена на вашите интереси и да управуваме со услуги за нашите корисници, огласувачи, издавачи, клиенти и партнери.

Исто така им овозможуваме на трети страни да соберат информации за вас преку технологии за следење. За да дознаете повеќе посетете ја нашата Политика за колачиња..

УСЛУГИ НА ТРЕТИ ЛИЦА

Додека ги користите услугите, можете да се поврзете со страници, услуги или апликации на трети страни. Имајте на ум дека оваа Политика за приватност не се однесува на веб-страници, услуги или апликации на трети страни, дури и ако тие се достапни, може да се превземат или на друг начин се дистрибуираат преку услугите.

Ве молиме имајте во предвид дека таквите веб-страници, услуги или апликации на трети страни се независни од Групацијата. Ние не преземаме никаква одговорност во врска со прашања поврзани со приватноста или било која друга правна работа во однос на таквите веб-страници и / или услуги на трети страни. Ние ве охрабруваме внимателно да ги прочитате политиките за приватност и условите за користење на таквите веб-страници и / или услуги на трети страни, бидејќи нивните услови, а не нашите, ќе се применуваат на било која од вашите интеракции со таквите трети страни.

Секогаш треба внимателно да ги прегледате нивните практики за приватност пред да им дадете лични информации на трети страни.

Свесно и доброволно ги преземате сите ризици од користење на веб-страници, услуги или апликации од трети страни. Вие се согласувате дека ние немаме никаква одговорност во однос на таквите сајтови од трети страни и вашето користење на нив.

ЧУВАЊЕ НА ЛИЧНИ ИНФОРМАЦИИ

Ако сте регистрирани со сметка преку нашите услуги, Групацијата ќе ги задржи вашите лични податоци во периодот кога вашата сметка е активна. Покрај тоа, Групацијата ќе ги задржи вашите лични податоци за дополнителни периоди, за да може Групацијата да ги исполни своите законски обврски според важечките закони или прописи, како што се прописите за коцкање, регулативите за познавање на вашите клиенти и против перењето пари.

Покрај тоа, Групацијата може да ги задржи вашите лични податоци за подолг временски период, под услов ако задржувањето на таквите информации е потребно за легитимните интереси на Групацијата, како што се спречување на измами и одржување евиденција.

Ако поради некоја причина сакате да ги избришете вашите лични податоци, ве молиме пратете ни електронска порака на [email protected], и ние ќе вложиме разумни напори за решавање на вашето барање.

ВАШИТЕ ПРАВА

Можете да нè контактирате во секое време преку електронска пошта и да побарате:

 1. Да пристапите или избришете лични информации што се однесуваат на вас
 2. Да смените или ажурирате какви било лични информации кои се однесуваат на вас (на пример, ако сметате дека вашите лични податоци се неточни, може да побарате да се исправат или да се избришат). Имајте на ум дека исто така може да побарате да ги поправиме грешките во врска со вашите лични информации (освен во случаи кога информациите се бараат да се чуваат во нивниот оригинален формат според сите важечки закони и прописи);
 3. Да го ограничиме или прекинеме понатамошното користење на вашите лични податоци;
 4. Да ви ги доставиме личните податоци што ни ги имате доброволно дадено во машински читлив формат.

Ве молиме имајте предвид дека овие права не се апсолутни и барањата се предмет на сите важечки законски барања, вклучувајќи правила за коцкање и други правни обврски и етичко известување или обврски за задржување на документите. Ние исто така можеме да ги поправиме, дополниме или отстраниме нецелосните или неточните информации во секое време и по наш слободен избор, во согласност со нашите интерни политики.

КАКО ГИ ЧУВАМЕ БЕЗБЕДНИ ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ

Ние се грижиме за спроведување и одржување на безбедноста на услугите и вашите информации. Воспоставивме соодветни физички и технолошки заштитни мерки за да спречиме неовластен пристап, да ја одржиме безбедноста на податоците и правилно да ги користиме информациите што ги собираме преку интернет. Овие заштитни мерки се разликуваат врз основа на чувствителноста на информациите што ги собираме и чуваме.

Ние користиме индустриски стандардни процедури и контроли за да ја осигуриме безбедноста на информациите на нашите корисници, како што се:

 • Безбедна мрежна топологија, која вклучува превенција на упад и системи на заштитен ѕид;
 • Шифрирана комуникација;
 • Проверка и контрола на пристап;
 • Тестови за надворешна и внатрешна ревизија; итн.

Иако преземаме разумни чекори за заштита на информациите, не можеме да бидеме одговорни за делата на оние кои се здобиле со неовластен пристап или злоупотреба на услугите, а ние не даваме никаква гаранција, експлицитна, имплицирана или на друг начин, дека ќе спречиме таков пристап.

ПРОМЕНИ НА ПОЛИТИКАТА ЗА ПРИВАТНОСТ

Ние го задржуваме правото на промена на оваа Политика за приватност во секое време, па затоа ве молиме почесто да ја посетувате оваа страница. Ние ќе обезбедиме известување за суштински промени на оваа Политика за приватност на услугите и / или ние ќе ви испратиме електронска пошта во врска со таквите промени на електронската адреса што сте ја пријавиле. Ваквите суштински промени ќе стапат на сила седум (7) дена откако таквото известување било доставено на било кој од горенаведените методи. Во спротивно, сите други измени на оваа Политика за приватност се применуваат од наведениот датум на „последната ревизија“ а вашата продолжена употреба на услугите по последниот ревидиран датум ќе претставува прифаќање и согласност за тие промени.

КАКО ДА КОНТАКТИРАТЕ СО НАС

Ако имате било какви општи прашања за услугите или информациите што ги собираме за вас и како ги користиме, ве молиме контактирајте нè преку е-пошта или преку формуларот подолу.

Ќе вложиме напори да одговориме во разумен временски рок. Ве молиме слободно контактирајте нè во секое време. Ако не сте задоволни со нашиот одговор, можете да се обратите до важечкиот надзорен орган за заштита на податоци.

ПОЛИТИКА ЗА КОЛАЧИЊА НА CITYVIEWS

Ревидирано на: 28-ми март 2018 година

Вовед

Кога ги посетувате или пристапувате до нашите услуги (како што се веб-страниците или апликациите што ги управуваме или кога комуницирате или се поврзувате со нашата содржина), ние користиме (и овластуваме трети страни да користат) веб-ознаки, колачиња, пикселски тагови, скрипти, тагови, API и други технологии за следење („технологии за следење").

Технологиите за следење ни овозможуваат автоматски да собираме информации за вас и вашето онлајн однесување, како и вашиот уред (на пример, вашиот компјутер или мобилен уред) со цел да ја подобриме вашата навигација на нашите услуги, да ја подобриме работата на нашите услуги и да го прилагодиме вашето искуство на нашите услуги. Исто така, ние ги користиме овие информации за да собереме статистики за користењето на нашите услуги, да извршиме анализа, да доставуваме содржина која е прилагодена на вашите интереси и да управуваме со услуги за нашите корисници, огласувачи, издавачи, клиенти и партнери.

Исто така им овозможуваме на трети страни да соберат информации за вас преку технологии за следење.

Што се колачиња?

Колачиња се мали текстуални датотеки (составени само од букви и броеви) кои веб серверот ги поставува на вашиот компјутер или мобилен уред кога посетувате веб страница. Кога се користи, колачето може да помогне да ги направиме нашите услуги поедноставни за корисниците, на пример со помнење на вашите јазични параметри и поставки. Повеќе информации за колачиња можете да најдете на www.allaboutcookies.org.

Колачињата се широко користени за да се направат веб-страниците да функционираат на ефикасен начин. Употребата на колачиња ви овозможува да се движите ефикасно помеѓу страниците. Колачињата се сеќаваат на вашите параметри и ја прават интеракцијата помеѓу вас и услугите полесна и поефикасна. Колачињата исто така се користат за да се осигура дека рекламите што ги гледате на интернет се релевантни за вас и за вашите интереси.

Складирање на технологиите за следење

Ние ги складираме технологиите за следење кога ги посетувате или пристапувате до нашите услуги (на пример, кога ги посетувате нашите веб-страници) - тие се нарекуваат „Технологии за следење на прва страна“. Покрај тоа се складираат технологии за следење од други трети страни (на пример, нашите аналитичари, деловни партнери и огласувачи) коишто имаат содржини на нашите услуги - тие се нарекуваат „Технологии за следење на трета страна“.

Двата вида на технологии за следење може да се складираат или за времетраењето на вашата посета на нашите услуги или за повторни посети.

Кои видови на технологии за следење ги користиме?

Постојат пет главни типови на технологии за следење:

 • Строго неопходни технологии за следење
  Овие технологии за следење се од суштинско значење за да ви се овозможи да се најавите, да се движите наоколу и да ги користите функциите на нашите услуги или да се обезбеди услуга побарана од вас (како што е вашето корисничко име). Ние не треба да ја добиеме вашата согласност за да ги користиме овие технологии за следење. Овие технологии за следење може да се користат поради безбедносни и интегритетни причини - на пример, да се открие прекршување на нашите политики и за поддршка или безбедносни функции.
 • Технологии за следење на функционалноста
  Овие технологии за следење им овозможуваат на нашите услуги да ги запомнуваат изборите што ги правите (како што се вашиот јазик) и да обезбедат подобрени и персонализирани функции. На пример, овие технологии за следење се користат за автентикација (да се запамети кога сте најавени) и поддржување други функции на нашите услуги.
 • Технологии за следење на работата
  Овие технологии за следење собираат информации за вашата онлајн активност (на пример, времетраењето на вашата посета на нашите услуги), вклучувајќи ги и податоците за однесувањето и мерењата на ангажманите со содржина. Овие технологии за следење се користат за анализа, истражување и изведување на статистики (врз основа на комбинирани информации).
 • Технологии за следење на маркетинг или рекламирање
  Овие технологии за следење се користат за испорака на прилагодени понуди и реклами за вас, врз основа на вашите изведени интереси, како и за вршење маркетинг кампањи преку е-пошта. Тие исто така може да се користат за ограничување на бројот на прикажување реклами, како и за мерење на ефективноста на рекламната кампања. Тие обично ги поставуваат нашите огласувачи (на пример рекламни мрежи) и им даваат увид за луѓето кои ги гледаат и комуницираат со нивните реклами, ги посетуваат нивните веб-страници или ја користат нивната апликација.
 • Технологии за следење на социјалните медиуми
  Нашата веб-страница вклучува функции на социјалните медиуми, како што се копчињата „Ми се допаѓа“ или „Сподели“ на Facebook . Овие функции се или хостирани од страна на трети страни или хостирани директно на нашите услуги. Вашите интеракции со овие функции се регулирани со изјавата за приватност на компанијата која ги обезбедува овие функции.
Технологии за следење Тип Цел
Колачиња за аналитика Технологија за следење на прва страна Технологии за следење на работата

Овие технологии за следење се користат за прибирање информации во врска со тоа како вие комуницирате со содржината на нашите услуги, цели на наведување (на пример, упатената URL адреса) итн. Ние ги користиме информациите за да составиме извештаи, да ги пресметаме приходите што ни се должат и да ни помогнат да ги подобриме услугите и да понудиме персонализирани производи и содржини.
Други колачиња Технологии за следење на прва и трета страна Строго потребни технологии за следење

Овие колачиња што не се на списокот може да се користат во внатрешните делови на услугите, со цел да се прилагоди и поедностави корисничкото искуство на страницата со помнење на изборите што сте ги направиле и вашите акредитиви за пријавување.

Како да управувате со вашите поставки за колачиња

Имајте предвид дека не ги препознаваме и не реагираме на автоматски сигнали на прелистувачи во врска со технологиите за следење, вклучувајќи ги и барањата „Не следи“. Сепак, постојат различни начини на кои можете да ги управувате и контролирате поставките за колачиња. Ве молиме запомнете дека, со бришење или блокирање на колачиња, некои од функциите на услугите не можат да функционираат правилно или ефективно.

 • Исклучување на колачиња преку вашиот веб прелистувач
  Повеќето веб прелистувачи ќе ви дадат некои општи информации за колачињата, ќе ви овозможат да видите кои колачиња се складирани на вашиот уред, ќе ви овозможат да ги избришете сите или на индивидуална основа и ќе ви овозможат да блокирате или да дозволите колачиња за сите веб-страници или поединечно избрани веб-страници. Се разбира дека можете оддвоено да ги исклучите колачињата од трети страни. Имајте предвид дека поставките понудени од прелистувачот или уредот често се применуваат само за тој конкретен прелистувач или уред.
 • Информации за колачињата обично се наоѓаат во делот „Помош"“на веб-прелистувачот. Подолу се дадени некои линкови до некои најчесто користени веб прелистувачи:
 • Исклучување на колачиња од трета страна
  Можете да исклучите одредени колачиња на трети страни за таргетирање / рекламирање со посета на следниот линк: Иницијатива за мрежно рекламирање.
Back To Top
Извинете, прегледувачот не е поддржан